Za ogled spletne strani priporočamo novejši brskalnik npr. Google Chrome.

1 aprila
2020

Informacije gasilcem ob epidemiji

Prekinjeni so vsi tečaji, predlagamo, da omejite tudi vse aktivnosti zbiranja v gasilskih domovih, razen za naloge, ki bodo potrebovale vaše posredovanje. Vse pomembnejše aktivnosti bomo koordinirali na daljavo. V gasilske domove naj vstopajo samo zdrave osebe.

Vse aktivnosti v gasilskih domovih odpovejmo oziroma prestavimo na kasnejši termin: seje, sestanke, tedenska druženja, razen za naloge, ki bodo potrebovale naše posredovanje.

Vsa izobraževanja, usposabljanja, vaje, preverjanje zvez in podobne aktivnosti odpovejmo oziroma prestavimo na kasnejši termin.

Če se ne počutimo zdravi, imamo povišano temperaturo, kašljamo oziroma imamo probleme z dihalnimi potmi, ob pozivu na intervencijo ostanimo doma, se ne izpostavljajmo in s tem ne ogrožajmo ostalih sogasilcev.

Na intervenciji uporabljajmo standardno gasilsko zaščitno obleko. Gasilska zaščitna obleka in rokavice se po intervenciji lahko kemično očisti, za oblačila, za katera je dovoljeno pranje pri temperaturi 60°C, lahko operemo. Obleko in opremo lahko tudi hranimo 48 ur v posebnem prostoru v katere osebe stalno ne dostopajo.

Za čas VELIKEGA tveganja okužbe s korona virusom, NE ZADOŠČA VEČ ANAMNEZA INFEKTA IN TIPIČNE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE,  zato  se prvi posredovalci do preklica NE AKTIVIRAJO.  

V primeru, da vas osebe kontaktirajo osebno in če ste v dilemi kako se odzvati, se prej obrnite na poveljnika GZ ali na zamenjavi Sotlar Jonasa in Šmid Matija, lahko tudi na predsednika Mladenovič Mitja.

Gasilci smo lahko dober zgled pravilnega odzivanja na nastale razmere. Skrbimo za imunski sistem in osebno higieno